medische-seo-tekst

Op deze pagina lees je alles over:

Over supplementen en medicijnen mag je niet zomaar beweringen doen. Wat je wel en niet mag zeggen, ligt vast in gezondheidsclaims die de Europese Unie heeft opgesteld. Houd je je niet aan die regels, dan kun je een (flinke) boete krijgen. Om toch goede SEO-teksten over supplementen en medische SEO teksten te plaatsen, kun je dan ook beter een specialist inhuren. Spoiler alert: die heb je gevonden.

SEO teksten over supplementen en medische SEO teksten

De regels die zijn opgesteld over gezondheidsclaims die gemaakt mogen worden in supplementen, medische hulpmiddelen en medicijnen zijn opgesteld door de EU. Het is een lastig navigeerbaar veld. Zo zijn er claims die vastliggen voor bepaalde ingrediënten, maar er zijn ook nog een heleboel claims die ‘on hold’ staan. Die zijn nog niet voldoende onderzocht. Je mag een aantal claims voorlopig wel maken, maar met de kanttekening dat er nog geen beslissing over die claim is genomen door de Europese Commissie. Hiervoor zijn diverse databases beschikbaar. Om te onderzoeken wat je mag zeggen over welk supplement, en wanneer, is het goed om deze databases (en de gebruiksregels) goed te kennen.

De NVWA controleert (en bekeurt)

Er zijn regels over wat je mag zeggen in webteksten over voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Dat geldt ook voor bepaalde cosmetica producten. Niet alleen over webteksten, de regels gelden ook voor verpakkingen, brochures en bijsluiters. De NVWA – de Nederlandse Voedsel en Warenwet Autoriteit – houdt hier toezicht op. Op hun website staat:
Op voedingssupplementen en kruidenpreparaten is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Hierin staat dat voedingsclaims en gezondheidsclaims alleen onder bepaalde voorwaarden op voedingssupplementen en kruidenpreparaten mogen staan. Medische claims zijn niet toegestaan op voedingssupplementen en andere levensmiddelen.”
Houden bedrijven zich niet aan die regels, dan kan dat een flinke bekeuring opleveren. Dat geldt voor alle bedrijven, blogs, social media en websites die gelinkt kunnen worden aan plaatsen waar deze producten te koop worden aangeboden. De regels zijn erg streng, en zijn niet aan vrije interpretatie onderhevig.

Het is erg fijn samenwerken met Amy. Ze snapt snel wat onze bedoeling is en komt met goede en duidelijke teksten die een prima SEO score hebben. Zeker in onze branche is dat niet het makkelijkste wat er is.
JP Flikweert
JP Flikweert
01/11/2021

Wat kosten SEO teksten over supplementen?

Iedere claim en ieder supplement moet gecheckt worden, vaak in diverse databases. Sommige preparaten hebben meerdere werkzame stoffen; dan moeten al die stoffen gecontroleerd worden op claims. Logisch. De prijs die ik hiervoor reken is:

De prijzen zijn exclusief 21% BTW.
Voor langere teksten met dezelfde ingrediënten zijn de kosten 45 euro extra voor elke 400 woorden. 
Metateksten en title tag worden meegeleverd.

Citroengroen, SEO teksten, goedkope SEO tekstschrijver, SEO, website, MKB, tekstschrijver, teksten voor website

Vlijmscherpe prijs

Citroengroen, SEO teksten, goedkope SEO tekstschrijver, SEO, website, MKB, tekstschrijver, teksten voor website

Strakke deadline

Citroengroen, SEO teksten, goedkope SEO tekstschrijver, SEO, website, MKB, tekstschrijver, teksten voor website

Creatief

Hoe worden die kosten samengesteld?

Ik vind het prettig om openheid van zaken te geven. Normaal gesproken reken ik 45 euro voor een SEO tekst van 400 woorden. De teksten over supplementen zijn duurder, omdat er veel tijd in research gaat zitten: de verschillende databases moeten gecontroleerd worden, de bewoording moet worden nagelopen en er moet gekeken of er recent geen wijzigingen zijn gekomen in de claims. 

Hoe schrijf je een goede SEO tekst voor een voedingssupplement of kruidenpreparaat

Om een goede SEO tekst te schrijven over deze gezondheidsproducten, ben je dus meer gelimiteerd dan met onderwerpen die niet aan regels gebonden zitten. Terwijl je natuurlijk nog steeds gevonden wil worden in Google. Ik heb ruim ervaring met deze onderwerpen, en schrijf dergelijke teksten al geruime tijd voor diverse opdrachtgevers. Jaarlijks volg ik een training die de Keuringsraad aanbiedt, om op te frissen en op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen. Zo lukt het om toch goede teksten te schrijven, zonder de regels te overtreden.

Direct een aanvraag doen?

Over het algemeen kan ik snel schakelen. Oplevering van de tekst is altijd in overleg, en een eventuele correctieronde is bij de prijs inbegrepen. Net als een kort zoekwoordenonderzoek. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is ook mogelijk. Interne links worden geplaatst in de tekst, op de juiste anchor tekst. Uiteraard geldt dat ook voor de juiste HTML tags.