On page en technische seo

15
Lessen
15
Videos
€ 399
Prijs
Ondernemers
voor
Nederlands
Taal

Cursus paginaoptimalisatie en technische SEO

Afbeelding bij cursus pagina optimalisatie en technische SEO

SEO is een veelomvattend begrip. Het woord staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. SEO bestaat onder andere uit:

  • On page SEO (pagina optimalisatie)
  • Technische SEO
  • Off page SEO (onder andere links naar jouw website)

De cursus on page en technische SEO

In deze training leg ik je de basis uit van pagina-optimalisatie. We gaan heel diep in het optimaliseren van alle delen van jouw website. Zo maken we slim gebruik van headers, interne links en CSS. Ook kijken we naar de techniek van je website, zodat we zeker weten dat de gebruikerservaring optimaal is. Zo maak je van nieuwe bezoekers direct nieuwe klanten!

Hoe werkt de cursus pagina optimalisatie en technische SEO?

Deze cursus is meer een training. De inhoud is toegespitst op jouw website. Ik leer je over SEO en hoe je verbeteringen kunt (blijven) maken, maar we kijken vooral naar het optimaliseren van jouw website. In het begin stellen we een strategie samen. Jij bent grotendeels de uitvoerende. Zo kun je enorm veel geld besparen op een SEO abonnement, en tegelijkertijd leren waar het nu precies om draait. Zo zet je een goede basis neer voor een vindbare website.

We halen alles uit pagina optimalisatie:

  • Deze cursus geeft je toegang tot de volledige inhoud van ‘Introductie in SEO’
  • Diepe pagina optimalisatie (we gaan verder dan de plugins!)
  • Technische verbeteringen
  • Gebruiksvriendelijkheid en customer journey optimaliseren
  • Autoriteit opbouwen

Kan iedereen de cursus pagina optimalisatie en technische SEO volgen?

Ja! De cursus is niet buitengewoon technisch, maar je moet wel weten hoe Wordpress werkt. Ik gebruik zelf de builder Elementor, maar met een andere builder of thema kun je ook uit de voeten. Je site moet wel goed gemaakt zijn, en een goede hosting is ook aan te raden. Bij goedkope hostingpartijen wordt het bijvoorbeeld heel lastig om je site te optimaliseren op het gebied van snelheid. 

Wat is een goed moment om de SEO training te doen?

Zo snel mogelijk. Ga je zelf aan de slag met het bouwen van een website? Wacht dan niet met SEO. Je kunt hiermee een hoop extra werk voorkomen. Laat je een website bouwen? Check dan goed of jouw webdeveloper of webdesigner kaas heeft gegeten van SEO. Vergeet niet: met het optimaliseren van alleen je teksten ben je er vaak nog niet!

Zoekmachineoptimalisatie is een lang proces, dat je maar deels zelf in de hand hebt. Hoe eerder je begint, hoe eerder je de vruchten plukt van jouw werk. Het is een marathon, en geen sprint.

alt=”cursus pagina optimalisatie”

Inhoud

Waar zoeken mensen meestal naar een product of dienst? Vroeger was dat in het telefoonboek, tegenwoordig is dat natuurlijk online! Om  gevonden te worden, is het belangrijk dat jouw bedrijf zichtbaar is in de zoekresultaten. SEO – zoekoptimalisatie – helpt je hierbij.  Je leert in de cursus wat zoekmachineoptimalisatie is en hoe je het kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Je leert het verschil tussen on page SEO (pagina optimalisatie), technische SEO en off page SEO. 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Aan de basis van het optimaliseren van je eigen website, staat een kijkje in de keuken van je concurrenten. Wie staan er hoog in de zoekresultaten? Wat doen zij aan zoekmachineoptimalisatie? Hoe kan ik die kennis toepassen en verbeteren, zodat ik hoger kom in Google? 

Voor Google is content heel erg belangrijk. Jouw bezoeker moet het antwoord op zijn vraag kunnen vinden. Met goede informatie heb je dus meer kans om hoger te komen in de zoekresultaten. Aan de basis van die content staat een zoekwoordenonderzoek. Waar zoeken jouw (potentiële) klanten eigenlijk op? 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

De inhoud van je website is enorm belangrijk. Die moet uniek zijn, en waarde geven aan je bezoeker. Door je inhoud goed te structureren help je de spiders van Google begrijpen waar jouw site over gaat, en laat je zien dat jouw content waardevol is. Goed gebruik van koppen is daarvoor bijvoorbeeld belangrijk. Ik leer je de tekstaan de hand van een goede plugin: RankMath. optimaliseren 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Afbeeldingen zijn ook enorm belangrijk! Ik leg je uit hoe je alles kunt halen uit jouw afbeeldingen, waarom je beter eigen beeld kunt gebruiken in plaats van stock materiaal en hoe je de afbeelding klaar maakt voor gebruik. We kijken naar het formaat, naam, de ALT tags, en de EXIF data.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ik leer je hoe je de site kunt optimaliseren voor snelheid (met gebruik van een plugin), veiligheid, en hoe je sitemaps en robots.txt file kunt gebruiken. Ook kijken we naar het aantal plugins, en hoe we die eventueel kunnen terugbrengen.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ben je klaar om hoog te ranken?

En meer omzet te draaien?

Slechts €39,95

Laat je website url achter, en wij voeren een SEO audit uit van je site. Kun je meteen aan de slag!

Direct contact!
Neem direct contact met ons op!