Introductie in SEO

7

Lessen

7

Videos

€ 99

Prijs

Beginners

Voor

Nederlands

Taal

Cursus zoekmachineoptimalisatie: Introductie in SEO

Afbeelding bij cursus introductie in SEO, cursus zoekmachineoptimalisatie

SEO is een veelomvattend begrip. SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. SEO bestaat onder andere uit:

  • On page SEO (pagina optimalisatie)
  • Technische SEO
  • Off page SEO (onder andere links naar jouw website)

De cursus zoekmachineoptimalisatie

In deze cursus leg ik je de basis uit van zoekmachineoptimalisatie. Je leert wat erbij komt kijken, waarom SEO eerder een marathon is dan een sprint en hoe je jouw site beter kunt laten ranken én hoog in Google kunt houden. Want zoekmachineoptimalisatie staat nooit stil.

In de zoekoptimalisatie training behandelen we:

  • Wat is SEO precies?
  • Concurrentieanalyse en zoekwoorden onderzoek
  • Tekstoptimalisatie, het gebruik van RankMath en goed gebruik van headers (koppen)
  • Afbeeldings optimalisatie
  • Technische SEO – snelheid, veiligheid, sitemaps en robots.txt file gebruiken
  • Off page SEO: het inzetten van links, opzetten van Google Analytics en Google Search Console en Google Mijn Bedrijf
  • Uitleg over andere handige tools voor SEO

Hoe leer je in de cursus zoekmachineoptimalisatie?

Door middel van video’s, waarin ik uitleg geef en voordoe hoe je dingen installeert en instelt. De cursus zoekmachineoptimalisatie is alleen geschikt voor gebruikers van Wordpress, en ik gebruik zelf de builder ‘Elementor’. De SEO plugin die ik gebruik is RankMath. Je kunt de cursus zoekmachineoptimalisatie ook volgen wanneer je gebruik maakt van een ander builder of een Wordpress thema, maar enige kennis van dit thema is dan wel nodig.

alt=”cursus zoekmachineoptimalisatie”

Inhoud

Waar zoeken mensen meestal naar een product of dienst? Vroeger was dat in het telefoonboek, tegenwoordig is dat natuurlijk online! Om  gevonden te worden, is het belangrijk dat jouw bedrijf zichtbaar is in de zoekresultaten. SEO – zoekoptimalisatie – helpt je hierbij.  Je leert in de cursus wat zoekmachineoptimalisatie is en hoe je het kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Je leert het verschil tussen on page SEO (pagina optimalisatie), technische SEO en off page SEO. 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Aan de basis van het optimaliseren van je eigen website, staat een kijkje in de keuken van je concurrenten. Wie staan er hoog in de zoekresultaten? Wat doen zij aan zoekmachineoptimalisatie? Hoe kan ik die kennis toepassen en verbeteren, zodat ik hoger kom in Google? 

Voor Google is content heel erg belangrijk. Jouw bezoeker moet het antwoord op zijn vraag kunnen vinden. Met goede informatie heb je dus meer kans om hoger te komen in de zoekresultaten. Aan de basis van die content staat een zoekwoordenonderzoek. Waar zoeken jouw (potentiële) klanten eigenlijk op? 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

De inhoud van je website is enorm belangrijk. Die moet uniek zijn, en waarde geven aan je bezoeker. Door je inhoud goed te structureren help je de spiders van Google begrijpen waar jouw site over gaat, en laat je zien dat jouw content waardevol is. Goed gebruik van koppen is daarvoor bijvoorbeeld belangrijk. In de cursus zoekmachineoptimalisatie leer ik je de tekst te optimaliseren aan de hand van een goede plugin: RankMath

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Afbeeldingen zijn ook enorm belangrijk! Ik leg je uit hoe je alles kunt halen uit jouw afbeeldingen, waarom je beter eigen beeld kunt gebruiken in plaats van stock materiaal en hoe je de afbeelding klaar maakt voor gebruik. We kijken naar het formaat, naam, de ALT tags, en de EXIF data.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ik leer je hoe je de site kunt optimaliseren voor snelheid (met gebruik van een plugin), veiligheid, en hoe je sitemaps en robots.txt file kunt gebruiken. Ook kijken we naar het aantal plugins, en hoe we die eventueel kunnen terugbrengen.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ben je klaar om hoog te ranken?

En meer omzet te draaien?

Slechts €39,95

Laat je website url achter, en wij voeren een SEO audit uit van je site. Kun je meteen aan de slag!

Direct contact!
Neem direct contact met ons op!