4

Lessen

4

Videos

€ 299

Prijs

Ondernemers

Voor

Nederlands

Taal

Afbeelding bij cursus Off Page SEO

SEO is een veelomvattend begrip. Het woord staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. SEO bestaat onder andere uit:

  • On page SEO (pagina optimalisatie)
  • Technische SEO
  • Off page SEO (onder andere links naar jouw website)

 

De cursus off page seo

Een belangrijk onderdeel van off page SEO is linkbuilding. Hoe maak je een mooi profiel? Hoe doen jouw concurrenten dat? En hoe maak je daar slim gebruik van? Daar geef ik je antwoord op in deze cursus! Verder kijken we naar het optimaal inzetten van Google Mijn Bedrijf. Hiermee kun je je ranking namelijk een flinke boost geven.

In de cursus off page seo behandelen we:

  • Slimme linkbuildingtechnieken
  • Backlinks met hoge autoriteit verkrijgen
  • Slim gebruik maken van de informatie die Google Search Console je geeft
  • Slimme tips en tricks, zowel voor interne als externe links

Hoe leer je?

Door middel van video’s, waarin ik uitleg geef en voordoe hoe je dingen installeert en instelt. De cursus is alleen geschikt voor gebruikers van Wordpress, en ik gebruik zelf de builder ‘Elementor’. De SEO plugin die ik gebruik is RankMath. Je kunt de cursus ook volgen wanneer je gebruik maakt van een ander builder of een Wordpress thema, maar enige kennis van dit thema is dan wel nodig.

Wat is een goed moment om aan off page SEO te beginnen?

Ook met off page SEO kun je het beste zo snel mogelijk beginnen. Links bouw je geleidelijk aan, zodat Google ze niet als spam ziet. Bovendien duurt SEO altijd een poosje, dus je kunt maar beter aan de slag gaan!

Kan iedereen de cursus volgen?

Ja! De cursus is niet buitengewoon technisch, maar je moet wel weten hoe Wordpress werkt. Ik gebruik zelf de builder Elementor, maar met een andere builder of thema kun je ook uit de voeten. Je site moet wel goed gemaakt zijn, en een goede hosting is ook aan te raden. Bij goedkope hostingpartijen wordt het bijvoorbeeld heel lastig om je site te optimaliseren op het gebied van snelheid. 

 

Inhoud

Waar zoeken mensen meestal naar een product of dienst? Vroeger was dat in het telefoonboek, tegenwoordig is dat natuurlijk online! Om  gevonden te worden, is het belangrijk dat jouw bedrijf zichtbaar is in de zoekresultaten. SEO – zoekoptimalisatie – helpt je hierbij.  Je leert in de cursus wat zoekmachineoptimalisatie is en hoe je het kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Je leert het verschil tussen on page SEO (pagina optimalisatie), technische SEO en off page SEO. 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Aan de basis van het optimaliseren van je eigen website, staat een kijkje in de keuken van je concurrenten. Wie staan er hoog in de zoekresultaten? Wat doen zij aan zoekmachineoptimalisatie? Hoe kan ik die kennis toepassen en verbeteren, zodat ik hoger kom in Google? 

Voor Google is content heel erg belangrijk. Jouw bezoeker moet het antwoord op zijn vraag kunnen vinden. Met goede informatie heb je dus meer kans om hoger te komen in de zoekresultaten. Aan de basis van die content staat een zoekwoordenonderzoek. Waar zoeken jouw (potentiële) klanten eigenlijk op? 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

De inhoud van je website is enorm belangrijk. Die moet uniek zijn, en waarde geven aan je bezoeker. Door je inhoud goed te structureren help je de spiders van Google begrijpen waar jouw site over gaat, en laat je zien dat jouw content waardevol is. Goed gebruik van koppen is daarvoor bijvoorbeeld belangrijk. Ik leer je de tekstaan de hand van een goede plugin: RankMath. optimaliseren 

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Afbeeldingen zijn ook enorm belangrijk! Ik leg je uit hoe je alles kunt halen uit jouw afbeeldingen, waarom je beter eigen beeld kunt gebruiken in plaats van stock materiaal en hoe je de afbeelding klaar maakt voor gebruik. We kijken naar het formaat, naam, de ALT tags, en de EXIF data.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ik leer je hoe je de site kunt optimaliseren voor snelheid (met gebruik van een plugin), veiligheid, en hoe je sitemaps en robots.txt file kunt gebruiken. Ook kijken we naar het aantal plugins, en hoe we die eventueel kunnen terugbrengen.

Video 10 Min  + 2 Min read to complete

Ben je klaar om hoog te ranken?

En meer omzet te draaien?

More Courses

You might also be interested in these courses

Course 2

How to build a successful email newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. aulla sit amet magna sodales, interdum tortor etlert of dictum mauris loean ultricies lectus quis gravida urna interdum quam bibend.

How to build a successful email newsletter

5 lessons - 4:11 hours
View Course

Course 3

How to use online reviews to boost your business

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. aulla sit amet magna sodales, interdum tortor etlert of dictum mauris loean ultricies lectus quis gravida urna interdum quam bibend.

How to use online reviews to boost your business

5 lessons - 4:11 hours
View Course

Slechts €39,95

Laat je website url achter, en wij voeren een SEO audit uit van je site. Kun je meteen aan de slag!

Direct contact!
Neem direct contact met ons op!